Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Windows 7



Η microsoft πρόσφατα ανακοίνωσε πως οι 1.000.000 beta που διατέθηκαν για download έχουν εξαντληθεί οπότε σε περίπτωση που ψάχνατε... Φυσικά εγώ κατέβασα όταν μπόρεσα (την 1η μέρα) και έτσι ο αγαπημένος σας (αφού το ξέρετε ;) blogger έχει εξασφαλίσει ένα από τα πολυπόθητα αντίτυπα.Αλλά θα άφηνα τους αναγνώστες μου χωρίς καραμέλα; Ορίστε! το download link για την πρόσφατα διαρρευμένη έκδοση των windows build 7048(release candidate παρακαλώ,πιο κοντά στην τελική έκδοση δεν γίνεται) σας.Ακολουθούν πληροφορίες για την original 7.000 έκδοση διαθέσιμη απο την microsoft:

Ταχύτητα: Τα 7 είναι πολύ ταχύερα από όλες τις προηγούμενες εκδόσεις των windows που έχει βγάλει η microsoft.Αυτό οφείλεται στις συνόλικα οχτώ (8) διεργασίες συστήματος που ξεκινάνε στην εκκίνηση!!! Αγνωστο πως λειτουργεί!!! Επίσης πολλές άλλες διεργασίες π.χ. windows explorer έχουν επιταχυνθεί πολύ σε σχέση με τα Vista.Γενικώς το όλο πακέτο πετάει!

Εμφάνιση: ΤΑ 7 έχουν την καλύτερη εμφάνιση που έχω δει μέχρι στιγμής σε windows.Είναι γεγονός.Είναι όλα σε στυλ vista αλλά και με μερικές "μαγικές" πινελιές όπως το slideshow που μπορείτε να βάλετε ως επιφάνεια εργασίας.Είναι από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού και διαψεύδει την αντίστροφη αναλογία εμφάνισης-ταχύτητας.Πραγματικά υπέροχο.

Συμβατότητα: Στα 7 μου έχουν λειτουργήσει όλα τα προγγράματα τα οπία έχω δοκιμάσει να εκκινήσω εκτός από το iTunes και αυτο γιατι δεν πέρασα ακόμη το Qtime.Παιχνίδια λειτουργούν πολύ καλά και εκτός από κάποια "made for vista" utilities τα πάντα (όλα) είναι ok.

Συνδεσιμότητα: Εδώ είχα το πρώτο κόλλημα καθώς για κάποιο λόγο η internet/LAN σύνδεση μου δεν αναγνωρίζεται για κάποιο λόγο.ΠΙΘΑΝΟΝ να οφείλεται στο modem CGA7522 σύνδεση conn-x (telnet-safe προς επίδοξους χακερς). Πάντως η microsoft διακυρήσσει πως είναι από τα πιο easy-to-connect λειτουργικά όταν με το καλό γύρω στο φθινόπωρο βγεί το final build θα σας πω.

Προβλήματακια: Μέχρι στιγμής έχω εντοπίσει ελάχιστα bugs στην beta αλλά κάτι ακούγεται για crash στην διαχείριση mp3 αρχείων με το WMP.Αυτό που συνάντησα εγώ είναι κάπως παράξενο.Από την εκκίνηση η ταχύτητα περίπου 2σιάζεται (1.5 βασικά).Τα πάντα, οι ήχοι, τα προγγράματα, ακόμα και τα units στο endwar(!)*,κινούνται πιο γρήγορα (πρέπει να δοκιμάσω το crysis-maximum speed-αααααααααααααααααααααααα! καρδιακό).Με 1-2 δυο επανεκκινήσεις φτιάχνεται δεν ξέρω για το build 7048 ίσως να μην υπάρχει καν. 

*βασικά σε όλα τα παιχνίδια συμβαίνει αυτο(!)

Γενική ανασκόπηση: Τα 7 είναι απο τα καλύτερα λειτουργικά που είχα την απόλαυση να δοκιμάσω.Πραγματικά γρήγορο,χρήσιμο και ευπαρουσίαστο.Αν έτσι θα είναι τα λειτουργικά της επόμενης γενιάς ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: